Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!fu-berlin.de!uni
-berlin.de!individual.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wołowina - walka z gumą
Date: Tue, 20 Mar 2007 16:36:15 +0100
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 28
Message-ID: <9009570967$20070320163616@ewcia.kloups>
References: <etou6r$f0q$1@sunflower.man.poznan.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net J1yZE3cj3NKrnvbzHkbHtQ04s1QcrlHfYAWnXTiRN+AUu8DCGu
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <etou6r$f0q$1@sunflower.man.poznan.pl>
X-Comment-To: Wizard
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:293516
Ukryj nagłówki
Le mardi 20 mars 2007 ŕ 16:21:54, dans <etou6r$f0q$1@sunflower.man.poznan.pl> vous
écriviez :
> Witam.
> Próbowałem dziś przygotować karkówkę z wołowiny w pomieszanym stylu grilowym
> i pseudo chińskim (małe kawałki, imbir, trochę czosnku na oliwie, z żółtym
> ryżem i marchewką w kurkumie), ale niestety wołowina wyszła niejadalna. To
> znaczy w smaku bardzo dobra, ale okropnie gumowa. Lubię jedzenie zmuszające
> człowiak do wolnego cieszenia się potrawą, ale bez przesady. Pięć minut
> żucia jednego, małego kawałka to ciut za długo :)
> Co robię źle?
> Wiem, że wołowina wymaga wiele cierpliwości i pracy, ale co zrobić by sobie
> trochę pomóc? By była bardzie chrupka?
Wolowina grilowana nie wymaga duze pracy, natomiast wymaga
odpowiedniego kawalka. Nie wiem co uzyles, poniewaz "karkowka" w
wolowinie nie istnieje jako taka (ktos cie zle poinformowal...)
Zaczelabym wiec od zmiany czesci wolowiny ktorej uzywasz do grilowania /
chinszczenia.
Ewcia
--
Niesz
|