Data: 2015-09-18 13:15:41
Temat: Re: Wrocławianie umawiają się z rolnikami, by mieć żywność spoza marketów
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Basia napisała:
>>>>>>> http://smaker.pl/przepis-golabki-z-brukselki,35578.h
tml
>>>>>>> Prawdziwie zegarmistrzowska robota!!
>>>>>>
>>>>>> Jajo kolibrze do tego. Sadzone.
>>>>> Na tłuszczu z pędraka.
>>>>
>>>> Sześć komarów nadziewanych w konwaliowym sosie,
>>>> Motyl z rożna, przyprawiony gęstym cieniem z lasku,
>>>> A na deser -- tort z wietrzyka w księżycowym blasku.
>>>
>>> Tak, tak, czekałam na to :D
>>
>> Słonina -- do tego zestawu w żaden sposób nie pasuje.
>
> Nie byłabym pewna.
> Pójdę na ustępstwo, słoninka jest OK.
> https://pl.wikipedia.org/wiki/Curculio
Czasem mi któryś z tego towarzystwa łazi po ogródku (C. betulae chyba).
Wygląda pociesznie, nie miałbym sumienia przetapiać go na tłuszcz.
Jarek
PS
Fajną trąbę ma też rozpucz lepiężnikowiec (Liparus glabrirostris) --
łatwo odgadnąć, gdzie go można spotkać.
--
Ma on chłopczyka i dziewczynkę,
Miłego słonika i śliczną słoninkę.
|