Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z czego eliksir miłości?
Date: Wed, 05 Oct 2011 21:17:36 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 29
Message-ID: <j6iagp$t9k$4@node2.news.atman.pl>
References: <1nvyicapfii04$.1vpt74w18d67v.dlg@40tude.net>
<1...@4...net> <j6iaa6$jur$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: nat3.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1317842265 30004 188.122.20.27 (5 Oct 2011 19:17:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Oct 2011 19:17:45 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <j6iaa6$jur$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:338389
Ukryj nagłówki
medea pisze:
> W dniu 2011-10-05 20:57, filozofik pisze:
>> Kochani,
>> Ja tu widzę przerost formy nad treścią, a przecież chodzi mi o to, że ta
>> treść kulinarna ma zadziałać i to na szlag, bez względu na masę ciała i
>> okresu zażywania lub formy podania. To ma być miłosny cymes kulinarny.
>> Dopuszczam mikstury z robaków, ziemi z cmentarza, ziół zbieranych w
>> dziwnych okolicznościach itp. Smakowitość potrawy też ma znaczenie, gdyż
>> nie wchodzi tu w rachubę możenie głodem w celu zwiększenia atrakcyjności
>> specyfiku.
>> Podchodzicie za bardzo psychologicznie do zagadnienia, a to tylko na
>> zwykłe
>> śmiertelnice.
>>
>
> A, to co innego! ;)
> Ja dzisiaj podbiłam po raz kolejny serce męża roladkami z piersi z
> kurczaka nadziewanymi szpinakiem, z sosem serowym, podanymi na ryżu
> gotowanym na sypko.
> No, ale nie wiem, czy to działa także na kobiety. W każdym razie na mnie
> by chyba zadziałało. ;)
To działa też w drugą stronę. Moje nieudane żeberka diablo, są mi
wypominane po dziś dzień, co kiedyś niechybnie zakończy się, jeśli nie
rozwodem, to przynajmniej separacją ;)
--
Paulinka
|