Data: 2003-05-07 02:14:07
Temat: Re: Z czym chleb pita?
Od: Eva MN <e...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Styś wrote:
> Witam.
>
> Mam pytanie. Czy ktoś jadł chleb pita? Z czym to się je i jak to się je? Na
> ciepło czy na zimno? Na słodko czy na słono?
>
> A. Styś
>
>
Witam,
1) mozna pite przeciac na pol, odchylic nieco tak powstala
"kieszonke", posmarowac majonezem, dalej potraktowac jak
normalna kanapke, czyli wlozyc jakas wedline, salate,
pomidora, kielki rzezuchy - pycha!
2) klasycznie po grecku: podsmazone kawalki miesa np.
kurczaka polozyc na pite, dodac salate, kawalki pomidora,
wiorki cebuli, polac sosem tzatziki, zawinac w rolke i
smacznego!
3) pita w wersji "na cieplo" a la pizza: pite rozlozyc na
blaszce, posmarowac lekko olejem, polozyc plastry wedliny,
pomidora i posypac zoltym serem. Zapiekac w srednio
nagrzanym piekarniku przez 5-10 minut. Bardzo szybka i
smaczna przekaska lub lekka kolacja!
Pozdrawiam,
Ewa
|