Data: 2010-06-15 22:21:08
Temat: Re: ZUPA NA CAŁY ROK, ALE...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 15 Jun 2010 02:05:09 +0200, kogutek napisał(a):
>> On 10 Cze, 15:55, "Panslavista" <p...@i...pl> wrote:
>>
>>> Torebkę kminku wsypać do wody lub do rosołu. Można wrzucić go w woreczku
>>> lnianym lub bawełnianym - unikniemy wtedy odcedzania.
>>
>> Jest jeszcze inny sposób - kminek mielony, ok. 1/4 opakowania. Efekt
>> może nawet lepszy, niż gotowanie całych ziaren, a czas zaoszczędzony.
>>
>> To naprawdę doskonała zupa. Uwielbiam ją z maleńkimi grzankami.
>>
>> mal
> Mam rozumieć że wrzucasz mielony kminek do wody i gotujesz a potem dorzucasz
> maleńkich grzanek. Czy od razu wylewasz to do zlewu czy jeszcze coś z tym
> robisz? Na przykład nogi w tym moczysz przed wylaniem.
Nie wszyscy robią tak jak Ty. Ale - smaczne było?
|