Data: 2010-06-15 00:05:09
Temat: Re: ZUPA NA CAŁY ROK, ALE...
Od: "kogutek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> On 10 Cze, 15:55, "Panslavista" <p...@i...pl> wrote:
>
> > Torebkę kminku wsypać do wody lub do rosołu. Można wrzucić go w woreczku
> > lnianym lub bawełnianym - unikniemy wtedy odcedzania.
>
> Jest jeszcze inny sposób - kminek mielony, ok. 1/4 opakowania. Efekt
> może nawet lepszy, niż gotowanie całych ziaren, a czas zaoszczędzony.
>
> To naprawdę doskonała zupa. Uwielbiam ją z maleńkimi grzankami.
>
> mal
Mam rozumieć że wrzucasz mielony kminek do wody i gotujesz a potem dorzucasz
maleńkich grzanek. Czy od razu wylewasz to do zlewu czy jeszcze coś z tym
robisz? Na przykład nogi w tym moczysz przed wylaniem.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|