Data: 2001-04-04 08:42:14
Temat: Re: Zaczynamy grillowanie
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "szamani" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ad5bk$10i$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
>
> > oto jadłospis:
> > polędwiczki wieprzowe nadziewane rokpolem
>
> czy moge prosic o dokładniejszy opis tych poledwiczek (znaczy
przepis)
> i piersi z indyka tez?
> justyna
>
> Pierś indyka w marynacie jogurtowej
Jedna pierś indyka ok1kg, pudełko 200g jogurtu(bakomy)
sok z 2 cytryn ok.10 Ł, 150 ml oleju słonecznikowego, 4z
czosnku, 2 ł papryki, 2ł kminku rzymskiego, 1ł kurkumy,
1/2ł imbiru, 1Ł soli. Mieszamy dokładnie składniki , pierś kroimy na
5-6 porcji każdą lekko nacinamy i układamy w marynacie na 24 godziny
pieczemy ok 20 min na silnie rozgrzanym grillu, należy jednak zachować
pewną odległość od żaru ponieważ łatwo się przypala
pozdr.Alex
|