Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "AgataW" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zaleglosci!!!
Date: Wed, 27 Jun 2001 22:17:43 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 40
Message-ID: <9hdf01$rjc$1@news.tpi.pl>
References: <E...@w...pl>
<015b01c0ff32$761c7cc0$0200a8c0@BeataMoryl>
NNTP-Posting-Host: pac87.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 993673025 28268 217.96.222.87 (27 Jun 2001 20:17:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Jun 2001 20:17:05 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Subject: Odp: Zaleglosci!!!
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:56810
Ukryj nagłówki
Użytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
napisał:015b01c0ff32$761c7cc0$0200a8c0@BeataMoryl...
> > A tak a propos wyjazdow, to wybieram sie do Wloch i
chcialam Was zapytac,
> co
> > (w temacie kulinarnym) warto sobie stamtad przywiezc.
Licze na rady
> znawcow.
> >
> > Tina!
> oliwe truflowa i inne aromatyzowane, ocet balsamiczny
(prawdziwy z Modeny),
> szynke parmenska, pancette, salami, prawdziwa mortadele,
pepperoni (i
> kielbaski i papryczki), karczochy w oliwie, suszone
pomidory w oliwie,
> pesto, najrozniejsze, dziwne makarony, np. takie
farbowane atramentem z
> matwy, wina (Barolo,Chianti, Lambrusco - to temat rzeka),
amaretto i
> amaretti, florentynki, parmezan, pecorino, mozzarella di
bufala, mascarpone,
> gorgonzole, ricotte, keks ze Sieny, rozne cudaczne
kandyzowane owoce,
> migdaly i inne frukta, dobra kawe do espresso,
zaryzykowalabym tez dobre
> suszone ziola, toskanski chlebek, pistacje, orzeszki
piniowe, dobra make na
> makaron (???), ryz arborio do risotta, trufle
> Wszystko zalezy od tego, gdzie bedziesz. Ja jak widac,
zabralabym
> najchetniej cale Wlochy ;-)
....a dla mnie krzyczacego ale przystojnego Włocha ( bez
szczególnej regionalizacji)
AgataW.
|