Data: 2007-04-13 07:39:51
Temat: Re: Zapytanie?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Hau hau" <b...@h...pl> wrote in message
news:evnbls$1g$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
> news:461ebb89.7735543@news.tpi.pl...
> > On Thu, 12 Apr 2007 09:41:39 +0200, "Panslavista" <p...@w...pl>
> > wrote:
> >
> >
> >>KLUSKI SKUBANE... ZRÓB - NAUCZYSZ SIĘ
> >
> > Czyli troche rozne od naszych zacierek - bo te powinny byc raczej z
> > samej maki i wody.
> >
> > --
> > Darek
>
> Zrobiłem wczoraj zacierkę, hura hue hura..
> Ale na jednym jajku wydawało się za mało, mini wody dodałem,
> Bozunciu!.. Jakoś ugniotłem na ciasto, [aha.. czym wy ugniatacie ciasto -
ja
> starałem się widelcem, potem łyżka, a na końcu palcami]. mleko się
gotowało,
> [cholera chciało zwiać] i zacząłem szarpać to ciasto i wrzucać do mleka,
> dobrze ze za dużo nie wrzuciłem. dodając soli do smaku. ugotowałem..
Zjadłem
> wczoraj jedna porcje, i na dzisiaj mam druga,
> Ciasto które zostało zamroziłem, dobrze zrobiłem. nie wiem.
> Uszanowanie i dzięki za pomoc Jan2.
Jak się nie ma baby, robota albo automatu do wypieku chleba to trzeba
ręcamy. Na misce albo na stolnicy - można na czystym blacie stołu lub szafek
kuchennych.
|