Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.neostrada.pl
!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.
POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <k6h2m3$n6u$1@usenet.news.interia.pl> <k6jutd$j6u$1@node1.news.atman.pl>
<k6k1gu$cct$1@news.mm.pl> <k6k5vn$hdn$1@usenet.news.interia.pl>
<o...@s...intranet.azymut.pl>
<k6mdak$u1i$1@usenet.news.interia.pl>
<ywdugyxo19zj.hubwm5q71h9x$.dlg@40tude.net>
<k6mp2h$h4j$1@usenet.news.interia.pl> <k6mq85$2nm$1@news.mm.pl>
Date: Tue, 30 Oct 2012 00:29:48 +0100
Message-ID: <17uvv4p9bulss$.j8w5pv92hptg.dlg@40tude.net>
Lines: 33
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.247.197
X-Trace: 1351553396 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1218 79.185.247.197:49214
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349333
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 29 Oct 2012 21:52:17 +0100, u...@d...invalid napisał(a):
> W dniu 2012-10-29 21:31, Aicha pisze:
>> W dniu 2012-10-29 18:48, Ikselka pisze:
>>
>>>>> tylko wystarczy pogrzebać w tabelach wartości odżywczych (nie tylko pod
>>>>> kątem BWT), aby przekonać się, że oprócz wartości smakowych nie ma
>>>>> również wielu składników odżywczych, które są dla nas bardzo ważne.
>>>>
>>>> Chcesz wmówić wszystkim kulturystom, ze błądzą? :)
>>>
>>> Kompletnie nie łapiesz, o co chodzi kulturystom z tym kurczaczym mięsem.
>>
>> Wyjaśnij, o wszechwiedząca.
>
> Białko i... tylko białko. A np. taka wołowina czy ryby mają jeszcze
> kreatynę, oprócz tego wołowina ma znacznie więcej istotnych dla
> kulturysty żelaza i l-karnityny a białko jest lepiej przyswajalne,
> zresztą zalet jest więcej, szkoda tu pisać. Dlatego za oceanem jedzą
> stjeki a u nas tatar. Co więcej najlepsze w produktach naturalnych
> białko jest w jaju (jeśli dobrze pamiętam przyswajalność na poziomie
> 95-97%), znacznie lepsze od tego z filetów kurczęcych. Zresztą
> przyswajalnością białka jaj oznaczane są białka w odżywkach. Niestety
> też w jajach jest sporo cholesterolu, dlatego często się je np.
> jajecznice z dziesięciu białek i dwóch żółtek. Kurczak jest dobrym
> rozwiązaniem dla kulturysty, ale rozwiązaniem budżetowym, bo są lepsze
> źródła białka.
No jasne, polędwicą się zajadać nie mogą zbytnio.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|