Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!news.mixmin.net!aioe.org!.POSTED!not-for-mail
From: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Żółty makaron azjatycki - jak to się nazywa?
Date: Mon, 13 Nov 2017 09:20:40 +0000 (UTC)
Organization: Aioe.org NNTP Server
Lines: 22
Message-ID: <oubo58$e68$1@gioia.aioe.org>
References: <oua61h$4qt$1@node1.news.atman.pl> <ouaptb$10mf$1@gioia.aioe.org>
<o...@t...home>
NNTP-Posting-Host: 9bH5oZT7Orbm+AcKwWhXlQ.user.gioia.aioe.org
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@a...org
User-Agent: slrn/1.0.3 (Linux)
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.8.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379478
Ukryj nagłówki
On 2017-11-13, Trefniś <t...@m...com> wrote:
> Czyli na razie wiele wskazuje, że to makaron jajeczny z mąki pszennej.
> Sos sojowy rzeczywiście może odpowiadać zarówno za kolor, jak i smak.
>
> Poza tym w niektórych potrawach ten makaron, wstępnie podgotowany, jest
> smażony z resztą ingrediencji. To również zmienia jego smak.
>
> Jest prawie pewne, że makaron z M1 jest fabryczny...
Zdecydowanie tak. O M1 się nie wypowiem, ale w Azji Południowo-
Wschodniej zarówno na użytek domowy jak i w żarciodajniach nikt się na
ogół nie pierniczy z gotowaniem makaronu bo powszechnie dostepny jest
już ugotowany.
Taki np. klasyczny:
http://www.fairprice.com.sg/webapp/wcs/stores/servle
t/ProductDisplay?urlRequestType=Base&catalogId=10051
&categoryId=117092&productId=74224&errorViewName=Pro
ductDisplayErrorView&langId=-1&top_category=117017&p
arent_category_rn=117090&storeId=10001
Inne przykłady:
http://www.fairprice.com.sg/webapp/wcs/stores/servle
t/en/fairprice/baking---cooking/noodles---pasta/fres
h---chilled
--
Marcin
|