Data: 2017-11-13 10:20:40
Temat: Re: Żółty makaron azjatycki - jak to się nazywa?
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2017-11-13, Trefniś <t...@m...com> wrote:
> Czyli na razie wiele wskazuje, że to makaron jajeczny z mąki pszennej.
> Sos sojowy rzeczywiście może odpowiadać zarówno za kolor, jak i smak.
>
> Poza tym w niektórych potrawach ten makaron, wstępnie podgotowany, jest
> smażony z resztą ingrediencji. To również zmienia jego smak.
>
> Jest prawie pewne, że makaron z M1 jest fabryczny...
Zdecydowanie tak. O M1 się nie wypowiem, ale w Azji Południowo-
Wschodniej zarówno na użytek domowy jak i w żarciodajniach nikt się na
ogół nie pierniczy z gotowaniem makaronu bo powszechnie dostepny jest
już ugotowany.
Taki np. klasyczny:
http://www.fairprice.com.sg/webapp/wcs/stores/servle
t/ProductDisplay?urlRequestType=Base&catalogId=10051
&categoryId=117092&productId=74224&errorViewName=Pro
ductDisplayErrorView&langId=-1&top_category=117017&p
arent_category_rn=117090&storeId=10001
Inne przykłady:
http://www.fairprice.com.sg/webapp/wcs/stores/servle
t/en/fairprice/baking---cooking/noodles---pasta/fres
h---chilled
--
Marcin
|