Data: 2006-08-14 15:02:26
Temat: Re: Zsiadłe mleko - pytanie do osób mieszkających w USA
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
news:4kajb1Fb7og3U1@uni-berlin.de...
> to wyjdzie z tego kefir lub jogurt. Też smaczne, ale nie całkiem to samo.
Akurat ten kefir - Safeway sprzedaje go pod firma "Lifeway") smakuje jak
polskie kwasnie mleko. Nawt "Polacy z Polski" nie odrozniaja.
> to akurat nieprawda. Uda się nawet lepiej. Bakterie zakwaszające mają
> mniej problemów, nie muszą użerać się z drożdżami i bakteriami gnilnymi.
Byc moze istnieja kultury bakteryjne ktore to zrobia, ale jeszcze sie z nimi
w USA nie spotkalem. Masz jakies namiary na kultury bakteryjne, ktore
zrobia mleko kwasne z pasteryzowanego, dostepne w USA? Po dodaniu
dostepnych tutaj w handlu "starterow" powstaje cus co przypomina zepsute
zsiadle mleko z dodatkiem jogurtu.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
|