Data: 2000-05-05 17:25:08
Temat: Re: Zupa z rzodkiewek
Od: Paul Urstein <p...@p...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magda Rzepka a écrit :
>
> > >poszukuje przepisu jak w temacie.
W Szwajcarii je sie zupe z lisci rzodkiewek. Oto nasz przepis:
dal 4 osob:
liczyc kartofel na glowe i oczywiscie najladniejsze liscie rzodkiewek.
Jeli lisie sa stare i twarde, lepiej zrobic inna zupe...
Rozgotowac kartofle w ilosci wody (doprawionej bulionem) na dobre 4 talerze zupy,
posiekac drobniutko liscie rzodkiewek i jak kartofle sa juz rozgniecione w wodzie
z bulionem, dorzucic listki na 5 minut. Doprawic np smietana, sola i pieprzem
Dokladanie tak samo robi sie zupe z pokrzyw nota bene.
Co do rzodkiewek, to nalezy je jesc jak je Pan Bog stworzyl....takie sa dla mnie
najlepsze z zabkiem masla i sola....
--
Amicalement Paul Urstein
|