Data: 2002-05-14 12:33:54
Temat: Re: Zupka cytrynowa - kurczak (P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 14 May 2002 13:31:36 +0200, i...@r...com.pl
(Agnieszka Nowak) wrote:
>From: "Jola L-L" <j...@p...interia.pl>
>
>> Maklwicz w niedziele tlumaczyl przy okazji szparagow, aby roztopic maslo
>na
>> patelni, zdjac lyzka szumowine (czyli sklarowac maslo) to co zostanie - to
>> wlasnie czyste maslo - i moze miec wyzsza temperature smazenia ( nie
>bedzie
>> sie tak szybko przypalac)
>
>Cza by dluuugo szumowac.... Ale jest szybszy spob, malo ekonomiczny, ale
>skuteczny - bierzemy duzy kawal masla, kladziemy go z boczku rowniez duzej
>patelni i stawiamy na malenki gaz. Obserwujemy uwaznie. Jak nam sie maselko
>wolno topi, bez wrzenia, to klarowny tluszcz splywa dosc szybko w bok, a
>osad
>bialka zostaje w okolicach kostki masla. Ostroznie zbieramy tluszcz lyzka w
>miare wytapiania. Trzeba uwazac, zeby maslo nawet nie myslalo o zagotowaniu,
>bo sie osad wymiesza z tluszczem.
>
>Macabra
albo zrobic to hurtem - duzo malsa na raz, odszumowac etc i ma
sie prawdziwe ghee
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|