Data: 2006-04-13 15:20:27
Temat: Re: Żurek
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 12 Apr 2006 13:17:18 +0200, Waćpanna lub waćpan Kinga 'Słowotok',
w wiadomości <news:e1injv$lfh$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> Ludzie drodzy, błagam. podajcie mi przepis na dobry, najlepszy na świecie
> żurek, taki z białą kiełbaską i ziemniakami i majerankiem, taki gęsty, bo z
> moim robieniem żurku to jest tragedia, albo wychodzi za rzadki i bez smaku
> (jak dodaję sklepowy zakwas) i nie wiem, jak go zagęścić, albo jest za gęsty
> i pływają w nim kawałki zakwasu ze słoika mimo przetarcia przez sitko.
> A zamarzyło mi się na Wielkanoc i żurek musi być.
Kinga, a musi być samodzielnie zakwas robiony?
Bo u nas to się kupny ze sklepu bierze, taki w butelkach, nazywa się żurek
śląski, to gęste wychodzi, nie ma co :) Szczególnie jak się trochę ziemniaki
w nim rozgotują.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|