Data: 2011-02-02 23:53:18
Temat: Re: automat do chleba raz jeszcze
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 3 Feb 2011 00:34:52 +0100, zlotowinfo napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1qbj6om8l5usg$.1343wq6cps6y$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 2 Feb 2011 17:07:59 +0100, zlotowinfo napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:1bqetv3n30qjr.1o44588qla57m$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Wed, 2 Feb 2011 14:20:27 +0100, Panslavista napisał(a):
>>>>
>>>>> 1 kg mąki pszennej białej, 20 dag mąki żytniej białej,
>>>>> 1/3 paczki świeżych drożdży
>>>>
>>>> Za dużo. Na 1 kg mąki daję 2 dag drożdży. Chleb to nie drożdżówka.
>>>
>>> ja dzielę kostkę na 10 rownych czesci
>>> i przechowuję w zamrażalce
>>
>> A ja na 4. I też mrożę.
>
> niesamowite, jakbym ja taką masę drożdży dodał to by mi to klepnęło w dół bo
> by za mocno wyrosło
>
> jak to możliwe u ciebie?
Jaką "masę"? - 2 do 2,5 dag drożdży na 1 kg mąki to "masa"?
|