Data: 2002-06-06 14:18:16
Temat: Re: baranek - pytanie do Kamasa
Od: "Qwax" <...@...q>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Czy inne miensko tez mozna tak zrobic, (np schabik, pieczen wolowa
czy cos w
> tym sensie)? I co oznacza "naszpikowanie slonina"? Czy mozna po
prostu
> oblozyc plasterkami boczku, czy jto jakas inna procedura? Pyatm, bo
nigdy
> nie robilam mienska w marynacie, a juz na pewno nie stalo w niej
tyle.
> Pozdrawiam i dziekuje from the mountain :)))
Każde można, ale niektóre przyprawy (jałowiec) sugerują dziczyznę.
Popróbuj na mniejszych kawałkach różne dodatki do podstawowego
zestawu: Ocet+Woda+Cebula
Ja bym dodał jeszcze odrobinę soli i cukru jako podstawa.
Zdziwiłem się że w przepisie nie było czosnku - ważny w przypadku
starszej baraniny (tylko to jej może pomóc)
Pozdrawiam
Qwax
|