Data: 2002-06-06 14:03:42
Temat: baranek - pytanie do Kamasa
Od: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zeby nie komplikować to może "na dziko"?
> Baraninę zamarynować pare dni w nastepującej marynacie:Ocet ,woda
zagotować
> z włoszczyzną,dużo cebuli parę ziaren jałowca. Gdy mamy go piec wyjąć z
> marynaty, nasolić, naszpikować słoniną i piec aż miękkie (ok 1 godz ).
> rozbełtać śmietanę z mąką i polać tym pieczeń, zagotować. pokrajać mięso,
> obrać z kości, polać sosem i podawać z jarzynkami
>
> --
> Pozdrawiam :-))
> Sławomir J. Marusiński (Kamas )
> Gdańsk: ICQ 14539957
Czy inne miensko tez mozna tak zrobic, (np schabik, pieczen wolowa czy cos w
tym sensie)? I co oznacza "naszpikowanie slonina"? Czy mozna po prostu
oblozyc plasterkami boczku, czy jto jakas inna procedura? Pyatm, bo nigdy
nie robilam mienska w marynacie, a juz na pewno nie stalo w niej tyle.
Pozdrawiam i dziekuje from the mountain :)))
Mapet
--
"Primum non stresere..."
|