Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: barszcz
Date: Thu, 07 Dec 2000 10:06:08 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 35
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <3a2f48aa$1@news.vogel.pl>
Reply-To: a...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: gateway2.adso.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 976179853 24295 212.244.245.46 (7 Dec 2000 09:04:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Dec 2000 09:04:13 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.61 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38439
Ukryj nagłówki
asia wrote:
> ktos obiecal podac jak ukisic sobie barszcz na Swieta? I co? Czas leci, a tu
> ani slowka. Nie zdazy sie ukisic!
> Bardzo prosze o przepis
>
> Asia :))
Czesc Asiu.
zacytuje przepis podawany 30/10.
pozdrawiam
agi
"Deren" <f...@i...pl> napisal:
czesc
nalezy wziac piekne buraki - obrac ze skorki, pokroic w cienkie plastry
ninijesze plastry wlozyc do duzego sloja, przekladajac zgniecionymi zabkami
czosnku - razem z lupinami - daja bowiem lepszy aromat
potem buraki zalac przegotowana, letnią wodą
a na wierzchu położyć pół kromki prawdziwego chleba razowego [musi to byc
chleb upieczony na prawdziwym zakwasie - poznaje sie to po pięknym, kwaśnym
zapachu rzeczonego]
odkryty słój powinien stać w temperaturzez pokojowej przez jakieś 3-4 dni
[niestety woń to będzie wydzielało troszku intensywną, ale warto to
wytrzymać!]
słój można przykryć ściereczką - ale musi być zapewniona wentylacja
indegriencji w środku naczynia
ja to zawsze robię na Bożenarodzenie
a jak nie wiesz jak zrobić potem z tego cudowny barszcz, to daj znać!
pozdrawiam bardzo smakowicie i serdecznie
grzesioo
|