Data: 2002-03-09 19:57:39
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "marek amator" <m...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Luuuudzie, Mechcia ( przepraszam za spoufalanie) pyta o befsztyk tatarski,
czyli tatara
Smacznego, bo chyba wiesz jak to robić. Tzn ja mogę podpowiedzieć, ale nie
chcę wyjść na kretyna co pisze jakieś oczywistości
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:a6dqir.1o4.1@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dltn$cn6$1@news.tpi.pl...
> > wiec jak mam to siekane COS zrobic.
>
> Rumsztyk:
>
> Mięso obrać z błon, pokroić w poprzek włókien, pobić tłuczkiem lub nożem
> na plastry 1-1,5 cm grubości, formując nożem owalny kształt. Popieprzyć,
> pomączyć, smażyć na ostrym ogniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu po parę
> minut z każdej strony (aż się zrobi taka fajna skórka). Najsmczniej
> podać do tego zaszkloną cebulę i frytki.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
> k...@b...tk Stranded in my mind
> www.brywczynski.tk Electric raven met me there
> UIN:27412398 To see what we could find
|