Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bezy Re: bezy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: bezy

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Wed, 09 Dec 2015 18:21:35 +0100
From: Qrczak <q...@q...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20100111
Thunderbird/3.0.1
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bezy
References: <n48jsa$m74$1@node2.news.atman.pl>
In-Reply-To: <n48jsa$m74$1@node2.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 28
Message-ID: <5668631e$0$22826$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 87-207-124-79.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1449681694 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 22826 87.207.124.79:49764
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:368406
Ukryj nagłówki

Dnia 2015-12-09 08:05, obywatel Chiron uprzejmie donosi:
> Napiszę krótko- chciałem się popisać- i zrobić bezy. Wydawały mi się
> proste- dla początkującego.

Taka uroda rzeczy prostych. Nie są wcale takie proste.

> Robiłem 2 razy- różne przepisy- i za każdym
> razem wychodzi coś....na kształt i smak naleśnika. Nie dość, że to opada
> (mimo, że całą noc nie otwierałem piekarnika)- to jeszcze jest mokre w
> środku. Macie może pomysł, co robię źle? Piekarnik na 140 stopni- po
> odpowiednim czasie nie otwieram go, tylko czekam kilka godzin.
> http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/10/Bezy-przepis-po
dstawowy.html
>
> drugi przepis był podobny. W tym są porady- ale i tak nie wyszło :-(

Od cukru pudru lepszy jest cukier drobny (do wypieków). Cukier musi być
bardzo długo i powoli wmiksowywany w pianę białkową. Puder daje
nierzadko złudzenie, iż się już dobrze połączyło.
Mokre, więc niedosuszone. Niedosiszone, bo trzeba po wyłączeniu
piekarnik lekko uchylić (metoda na łyżkę najlepsza).
Klapnęło, bo było niedopieczone w środku.

Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.12 Stokrotka
09.12 Ikselka
09.12 Ikselka
09.12 Qrczak
09.12 Ikselka
09.12 Qrczak
09.12 Jarosław Sokołowski
09.12 FEniks
09.12 Jarosław Sokołowski
10.12 Ikselka
10.12 Ikselka
10.12 Pszemol
10.12 bbjk
10.12 FEniks
10.12 stefan
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6