Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bezy Re: bezy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: bezy

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bezy
Date: Wed, 9 Dec 2015 18:37:12 +0100
Organization: INTERIA.PL S.A.
Lines: 33
Message-ID: <n49oso$t16$1@usenet.news.interia.pl>
References: <n48jsa$m74$1@node2.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: ip-5-172-247-233.free.aero2.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1449682649 29734 5.172.247.233 (9 Dec 2015 17:37:29
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 9 Dec 2015 17:37:29 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:368407
Ukryj nagłówki

Jak masz piekarnik gazowy, to nie zaczynaj tej roboty - szkoda życia.

Niezbędny jest elektryczny .
Bieżesz tylko bialka i cukier, bo z cytryną albo burakami (dla koloru )
są trudniejsze.

Cukier w zasadzie powinien być puder.
Można robić bez cukru, ale smak nie słodki wyjdzie.
Mi wyszło, że czym mniej cukru tym dłużej należy piec i w niższej
temperaturce.
W teori 1,5 szklanki na 5 białek.
Typowo: 1 łyżka płaska na białko.
Dużo zależy od białek, w zasadzie po ubiciu powinny stać jak drut.
Tradycyjny piekarnik mieści jednak mniej białek niż pszepisowe 5 (w jednym
poziomie na jednej blasze).
Ważny jest rozmiar bez, wiadomo, że mniejsze,
nakładane łyżeczką szbciej się pieką.
Piec należy w temperaturce 80 st C , z termoobiegiem (by wysuszały się)
około 90 min, raczej dłużej niż krucej, sprawdzasz patyczkiem.
Max to 120 st C na 50 min.
Tszymasz , jeśli nie zjesz od razu, w foli, albo na kaloryferku, bo lubią
ciągnąć wilgoć z otoczenia i robią się nawilgłe, troszkę jak guma do żucia.


--
_____http://ortografia.ma7.eu_____zmiana adresu strony
w zakładce 'inne', nowa wersja syntezatora mowy GdakMini2_99 ,
z nowym głosem
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.12 Ikselka
09.12 Ikselka
09.12 Qrczak
09.12 Ikselka
09.12 Qrczak
09.12 Jarosław Sokołowski
09.12 FEniks
09.12 Jarosław Sokołowski
10.12 Ikselka
10.12 Ikselka
10.12 Pszemol
10.12 bbjk
10.12 FEniks
10.12 stefan
10.12 bbjk
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6