Data: 2002-01-09 22:32:56
Temat: Re: bigos
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > > Witam!
> > > Jakoże bigos to potrawa narodowa a więc oczekuję pomocy. Otóż zrobiłem
> bigos
> > > tak jak zawsze ale kapusa jest (była) tak strasznie kwaśnia że nie da
> się
> > > tego jeśc
> /ciach/
> > Cześć, możesz:
> > - dodać sporo czerwonego wytrawnego wina,
> > - dodać więcej smażonej cebuli;
> > - dołożyć suszonych śliwek (jeśli bigos jest za kwaśny, to dodaj
> > raczej "kalifornijskich" niż "dymek" - jeśli to nie pomoże, to dobrze
> będzie
> > także dołożyć powideł śliwkowych).
> >
> > Powinno pomóc, poza tym pogotuj go, bo w miarę gotowania kwaskowatość
> umyka.
>
> Dzięki wielkie już pędzę do kuchni
>
>
Bardzo proszę, przypomniałam sobie jeszcze, że jakby Ci wyszedł potem za słony
(czasem tak bywa z kwaszoną kapustą), to wrzuć ze trzy surowe obrane ziemniaki
(po ugotowaniu wyrzuć je oczywiście), wyciągną sól.
Smacznego
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|