Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.g
azeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bigos ;)
Date: Fri, 21 Nov 2003 10:53:23 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 22
Message-ID: <bpknas$eee$1@inews.gazeta.pl>
References: <bpkm0p$r70$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: alpha.ckp.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1069408412 14798 212.160.198.2 (21 Nov 2003 09:53:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 21 Nov 2003 09:53:32 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2727.1300
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:180173
Ukryj nagłówki
> ktos ma jakis dobry przepisik ?
======
Dokładnie tydzień temu Joanna Duszczyńska przeprowadziła transmisję na żywo
z przygotowania znakomitego bigosu. Znajdź wątek i naśladuj.
To, że bigos jest znakomity potwierdzam, gdyż robiłem niemal taki sam
"synchronicznie". Różnice były niewielkie, ale mój bigos jeszcze się robi
:-}. Przez tydzień, codziennie go mrożę i gotuję i mogę stwierdzić, że za
każdym razem zmienia smak na coraz lepszy. Dzisiaj, jako siedmiodniowy
będzie miał swoją oficjalną premierę, choć przez ten czas z ok. 12kg zostało
tylko 8kg.
I tutaj mam mały problem. To co zostanie z dzisiejszej i jutrzejszej wyżerki
planowałem początkowo zamrozić. Ale zaczynam mieć coraz większe wątpliwości,
czy po tylu mrożeniach i gotowaniach można to jeszcze przechowywać w
zamrażalniku przez kilka tygodni. Co o tym sądzicie? Alternatywą jest
oczywiście pasteryzacja w słojach, ale wolałbym mrożone - pewniejsze (jeśli
bezpieczne) i mniej roboty. Poradźcie.
waldek
======
|