Data: 2003-11-21 09:53:23
Temat: Re: bigos ;)
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ktos ma jakis dobry przepisik ?
======
Dokładnie tydzień temu Joanna Duszczyńska przeprowadziła transmisję na żywo
z przygotowania znakomitego bigosu. Znajdź wątek i naśladuj.
To, że bigos jest znakomity potwierdzam, gdyż robiłem niemal taki sam
"synchronicznie". Różnice były niewielkie, ale mój bigos jeszcze się robi
:-}. Przez tydzień, codziennie go mrożę i gotuję i mogę stwierdzić, że za
każdym razem zmienia smak na coraz lepszy. Dzisiaj, jako siedmiodniowy
będzie miał swoją oficjalną premierę, choć przez ten czas z ok. 12kg zostało
tylko 8kg.
I tutaj mam mały problem. To co zostanie z dzisiejszej i jutrzejszej wyżerki
planowałem początkowo zamrozić. Ale zaczynam mieć coraz większe wątpliwości,
czy po tylu mrożeniach i gotowaniach można to jeszcze przechowywać w
zamrażalniku przez kilka tygodni. Co o tym sądzicie? Alternatywą jest
oczywiście pasteryzacja w słojach, ale wolałbym mrożone - pewniejsze (jeśli
bezpieczne) i mniej roboty. Poradźcie.
waldek
======
|