Data: 2015-01-27 19:51:32
Temat: Re: bigos
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-01-27 19:40, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
> Trefniś napisał:
>
>>> Niemożliwe. Dobrego bigosu nie zrobi się w tak ekspresowym tempie.
>>
>> Zgadzam się, Ewa!
>>
>> Kiedyś (babcie, prababcie?) gotowano kilka dni:
>> Dzień pierwszy (gotowanie liczone w godzinach).
>> Na noc wystawione na mróz!
>> Kolejny dzień gotowania.
>> W nocy znów na mróz :)
>> Bywało gotowanie w trzeci dzień :)
>
> Po co odwoływać się aż do prababek? Nie znam nikogo z bliskiego
> otoczenia, kto by miał do bigosu inne podejście.
Takoż i ja.
Q
--
Babciu, droga babciu, powiedz mi,
czy potrafisz zrobić to, co my?
My tupiemy, tup, tup, tup.
Teraz babciu, ty to zrób!
|