Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia biszkopt Re: biszkopt MagdalenyB

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: biszkopt MagdalenyB

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "grazyna" <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: biszkopt MagdalenyB
Date: Tue, 17 Jul 2001 16:07:44 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 50
Message-ID: <9j1har$o10$1@news.tpi.pl>
References: <9iuc11$g05$1@news.tpi.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: 195.205.250.216
X-Trace: news.tpi.pl 995379355 24608 195.205.250.216 (17 Jul 2001 14:15:55 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Jul 2001 14:15:55 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:58882
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3B532868.AF16A9CE@west.net...
>
<ciach>
>
> Biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie zmieni w sposobie
przyrzadzenia:
> 5 bialek
> 5 zoltek
> 2/3 szklanki cukru (165 gr)
> 1 i 1/4 szklanki maki (200gr)
>
> Rozgrzac piec do 180C/350F przez 15 minut lub dluzej.
> 24-28 cm tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka, nie tarta bulka.
> Ubic bialka mikserem lub trzepaczka, i gdy srednio ubite, dodac powoli
> cukier, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem, okolo 2
> minut.
> Nadal ciagle ubijajac, dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund
> pomiedzy zoltkami.
> Dodac make i delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, lopatki czy reka, juz
> bez miksera.
> Przelac do formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow,
> 35-45 minut. Sprawdzic
> patyczkiem.
> Magdalena Bassett
>
> c2001CopyrightMagdalena Bassett. All rights reserved. Wszelkie prawa
zastrzezone.

Moja babcia mawiala: ,,Jestem stara jak oliwski las, ale ...." i tu
nastepowalo co co nigdy do tej pory sie nie zdarzalo. Otoz ja mowie to samo,
dodajac po ale: ... takiego biszkoptu jak Magdy Bassett jeszcze nie bylo!
Pieke biszkpoty od lat, wedlug roznych przepisow i zawsze do pewnego momentu
cudownie w piekarniku rosly, a potem
albo dostawaly glebokiej zapasci srodka
albo odklejaly sie od bokow i zaginaly do srodka
albo - juz nie bede sie denerwowac przypominaniem :-(((
Ale nie dalej niz tydzien temu skusil mnie przepis Magdy na trort ananasowy.
Bez wielkiej nadzei wstawilam biszkopt do pieca i, o cudzie! Nie tylko sie
nie zapadl, nie sklesl ani nie poskrecal, ale wurosl ROWNIUTKI, PROSCIUTKI a
do tego jaki SMACZNY!!!

Bylam oczarowana i uroczyscie, w obecnosci swiadkow slubowalam, ze odtad juz
tylko i wylacznie biszkopty bede prokurowac wedlug receptury Magdy B.!!!
Grazyna




 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.07 Krysia Thompson
17.07 Magdalena Bassett
17.07 Krysia Thompson
18.07 Maria U.
18.07 Krysia Thompson
19.07 Maria U.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6