Data: 2005-02-21 20:23:16
Temat: Re: biszkopt (chyba OT, bo tylko marudze)
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
pusiak wrote:
>>A czy to byl biszkopt z mojego przepisu? jesli nie, to proponuje moj
>>przepis, wielokrotnie wyprobowany przez grupowiczow, ZAWSZE sie udaje:
>>
>>http://tinylink.com/?2HZ8gVqvrr
>>
>
> Tak. To jest prawda. Ten biszkopt sie udaje i wcale nie trzeba nim rzucać żeby
> nie opadł.
> Ja na drugi raz wezmę tylko mniejszą tortownicę bo tort wyszedł za niski.
> Urzekło mnie w tym biszkopcie to, że pomimo iż był niski, to przekroiłam go na
> trzy części bez problemu. Nigdy mi się nie udało tego zrobić korzystając z
> innych przepisów, bo biszkopt był za luźny i się rozpadał przy cienszych warstwach.
A ja z niego korzystam przy produkcji rolady biszkoptowej z bita
smietana, mlask... Tylko nasaczyc dosc mocno trzeba, zeby sie ladnie
zwinal, inaczej ciut sztywny. Apetytu mi narobiliscie ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|