Data: 2005-02-22 08:06:10
Temat: Re: biszkopt (chyba OT, bo tylko marudze)
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
> Kot wrote:
>
>> A ja z niego korzystam przy produkcji rolady biszkoptowej z bita
>> smietana, mlask... Tylko nasaczyc dosc mocno trzeba, zeby sie ladnie
>> zwinal, inaczej ciut sztywny. Apetytu mi narobiliscie ;)
>>
>
> Acha! jest na to sposob. Tuz po wyjeciu blachy ze spodem biszkoptowym do
> rolady przykryj go dokladnie mokro-wilgotna, wykrecona sciereczka
> kuchenna. Po wystygnieciu bedzie latwy do rolowania.
Aaaa, a we wszystkich moich przepisach stoi, ze rolowac na goraco,
pozniej rozwinac, nafaszerowac, zwinac znow... Bede musiala sprobowac
Twojego sposobu wiec, chociaz to nasaczanie nie bardzo mi przeszkadzalo ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|