Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: <a...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: brokuły na ostro
Date: Wed, 31 Mar 2004 16:29:24 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <c4ekmm$5tm$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <c4bvlh$6k4$1@nemesis.news.tpi.pl> <4...@n...tpi.pl>
<2...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pz81.poznan.sdi.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1080743447 6070 217.98.219.81 (31 Mar 2004 14:30:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 31 Mar 2004 14:30:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:196743
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040331075347048+0200@news.onet.pl...
> In <4...@n...tpi.pl> Dariusz K. Ladziak wrote:
> > On Tue, 30 Mar 2004 16:17:07 +0200, "Asia Kopiczyńska"
> > <a...@i...pl> wrote:
> >
>
> >
> > A nie taniej stary zmywak na ostro?
> > Przeciez jak sie nawali tyle ostrosci co piszesz to smak brokul w tym
> > zginie - rownie dobrze moana kartofla przyprawic albo wspomniany
> > zmywak...
>
> Mania przyprawiania wsystkiego czym się tylko da jest typowa dla
> początkujących kucharzy. Jest tylko nadzieja, że niektórzy z nich z
> czasem wyjdą z okresu szaleństwa podniebienia, a wyrobiwszy sobie smak
> zaczną subtelniej przyprawiać swoje potrawy. Dlatego też, chociaż
> czasem wydaje mi się, że walę głową w mur, od czasu do czasu krytykuję
> tu takie dziwaczne propozycje. Bowiem, chociaż w jednej czy drugiej nie
> ma nic złego, to gdy pojawiają się stale i w większej liczbie, to
> zaczyna to sprawiać wrażenie, że to reguła, że na tym polega dobra
> kuchnia.
>
Może przyprawianie na ostro to mania początkujących kucharzy. Można sie
spierać. Akurat ja jadlam w Indiach takie brokuły i były wyśmienite.
Chciałabym jednak wiedziec dokładnie jak je zrobic. Kuchnia indyjska jest
zupelnie inna niz nasza, ale mnie bardzo przypadła do gustu.
Poza tym własnie jem szpinak na ostro i jest wysmienity. Normalnego szpinaku
przyrzadzanego na sposob Polski nie zjem.
A co ciekawe tam tak przyrzadzony szpinak jest przysamkiem nawet dla dzieci.
Pozdrawiam
Aśka
|