Data: 2004-03-31 14:29:24
Temat: Re: brokuły na ostro
Od: <a...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040331075347048+0200@news.onet.pl...
> In <4...@n...tpi.pl> Dariusz K. Ladziak wrote:
> > On Tue, 30 Mar 2004 16:17:07 +0200, "Asia Kopiczyńska"
> > <a...@i...pl> wrote:
> >
>
> >
> > A nie taniej stary zmywak na ostro?
> > Przeciez jak sie nawali tyle ostrosci co piszesz to smak brokul w tym
> > zginie - rownie dobrze moana kartofla przyprawic albo wspomniany
> > zmywak...
>
> Mania przyprawiania wsystkiego czym się tylko da jest typowa dla
> początkujących kucharzy. Jest tylko nadzieja, że niektórzy z nich z
> czasem wyjdą z okresu szaleństwa podniebienia, a wyrobiwszy sobie smak
> zaczną subtelniej przyprawiać swoje potrawy. Dlatego też, chociaż
> czasem wydaje mi się, że walę głową w mur, od czasu do czasu krytykuję
> tu takie dziwaczne propozycje. Bowiem, chociaż w jednej czy drugiej nie
> ma nic złego, to gdy pojawiają się stale i w większej liczbie, to
> zaczyna to sprawiać wrażenie, że to reguła, że na tym polega dobra
> kuchnia.
>
Może przyprawianie na ostro to mania początkujących kucharzy. Można sie
spierać. Akurat ja jadlam w Indiach takie brokuły i były wyśmienite.
Chciałabym jednak wiedziec dokładnie jak je zrobic. Kuchnia indyjska jest
zupelnie inna niz nasza, ale mnie bardzo przypadła do gustu.
Poza tym własnie jem szpinak na ostro i jest wysmienity. Normalnego szpinaku
przyrzadzanego na sposob Polski nie zjem.
A co ciekawe tam tak przyrzadzony szpinak jest przysamkiem nawet dla dzieci.
Pozdrawiam
Aśka
|