Data: 2008-12-06 16:32:10
Temat: Re: brukselka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 6 Dec 2008 17:08:23 +0100, Mariusz napisał(a):
> 1. Brukselkę wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy do miękkości.
>
> A mniej wiecej jak dlugo trwa :"do miekkosci"?
Hmmm, bierzesz widelec i próbujesz jedną na talerzyku.
Ja nie wiem, jak długo.
>
> I czy nie stosuje sie buleczki przysmazonej na masle?
>
Jeśli się chce, to się stosuje, ale lepiej bułeczkę przyrumienić na sucho,
bez masła, a masło dodać na patelnię po zrumienieniu bułki, żeby uniknąć
zniszczenia jego walorów podczas smażenia.
Jednak jest wiele innych przepisów pod linkami, które podalam. Sposób "z
bułeczką" jest najprostszy i w sumie mało ciekawy smakowo.
|