Data: 2000-02-23 16:26:42
Temat: Re: bylo: Jak dojrzewac sery? jest: sery domowe
Od: Mdana <m...@n...chrobot.krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 23 Feb 2000, Przemyslaw Koziarski:
> Nigdy nie wyszedl mi gorzki. Nie mozna tylko dac za duzo sody. Duzo zalezy
> od sera, niektore twarogi nie rozpuszaczaja sie dobrze, robia sie grudki, sa
> takie z ktorych po roztopieniu robi sie plyn podobny razdkiej smietany.
Gorzki robi sie w przypadku dodania bardzo duzej ilosci sody tylko, ale
tez gdy sam twarog jest kiepski. Rzadki natomiast kiedy ser jest zbyt
wilgotny- rada: podsuszyc ser np. blisko kaloryfera; a najlepiej wybierac
taki twardy. Choc wersja plynna- na cieplo to takie nasze polskie foundee.
Mdana
|