Data: 2008-01-02 07:48:51
Temat: Re: chleb w garnku rzymskim - problem
Od: Szymuś <pwdi_@_friko3.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Dni Po co kupować
> silikony skoro ma się blachy?
Ja właśnie szukam silikonowej foremki do chleba. Nie mam takiej wprawy,
żeby zrobić ciasto o odpowiedniej konsystencji które nie rozleje się bez
formy. Zawze wychodzi mi trochę zbyt płaski chleb. W foremce nie ma tego
problemu a z siliokonwej powinno się łatwiej wyjmować. Przynzaję jednak, że
chleb pieczojny bez ofremki jest smaczniejszy.
Wczoraj zoribłem eksperyment i do chleba dodałem mielonych szuszonych
grzybów - na 1/2 kg mąki pół łyżeczki. Chelb smaczny ale trochę mało
aromatyczny. Następnym razem dodam więcej grzybów :)
--
"Podwładny winien mieć przed obliczem przełożonego
wygląd lichy i durnowaty tak,
by swoim pojmowaniem istoty sprawy
nie peszył przełożonego".
Ukaz cara Rosji, Piotra I z 2 grudnia 1708r.
|