Data: 2008-01-02 09:47:42
Temat: Re: chleb w garnku rzymskim - problem
Od: "Tomasz Murgrabia" <p...@m...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Poza tym chleb wyszedł rewelacyjny - odpowiednio wilgotny, bez zakalca.
> Jedyny problem, że nie mogę go wyjąć z formy.
Ja kupiłem formy do robienia chleba w realu - jeszcza są - produkcji
włoskiej AHREN (ceramika) - środek jest gładki pokryty szkliwem.
Po posmarowaniu cienko masełkiem chleby wychodzą bez żadnej pomocy po
odwróceniu.
Jak spróbowałem w pojemniku z przykryciem (pokrywka szorstka bez szkliwa )
niestety chleb przywarł krawędziami do pokrywki - masakra.
Poza tym z przykrywką wo wyszedł wielki papuch - (pampuch?) musiałem
dopiekać żeby zrobiła się piękna brązowa skórka.
Pozdrowienia
Tomek
|