Data: 2008-01-02 07:57:45
Temat: Re: chleb w garnku rzymskim - problem
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Szymuś" <pwdi_@_friko3.onet.pl> wrote in message
news:1e13pa23g9h94$.dlg@Szymus.pwdi...
> >Dni Po co kupować
>> silikony skoro ma się blachy?
>
> Ja właśnie szukam silikonowej foremki do chleba. Nie mam takiej wprawy,
> żeby zrobić ciasto o odpowiedniej konsystencji które nie rozleje się bez
> formy. Zawze wychodzi mi trochę zbyt płaski chleb. W foremce nie ma tego
> problemu a z siliokonwej powinno się łatwiej wyjmować. Przynzaję jednak,
> że
> chleb pieczojny bez ofremki jest smaczniejszy.
>
> Wczoraj zoribłem eksperyment i do chleba dodałem mielonych szuszonych
> grzybów - na 1/2 kg mąki pół łyżeczki. Chelb smaczny ale trochę mało
> aromatyczny. Następnym razem dodam więcej grzybów :)
Lepiej grzyby na chleb niż do chleba.
|