Data: 2007-04-06 07:52:47
Temat: Re: chrzan
Od: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anka P." <t...@a...pl> napisał w
wiadomości news:ev2a1e$ih8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
>
> Jako, że przygotowania przedświąteczne pewnie u większości już w pełni,
> chciałabym się dowiedzieć jak przygotowujecie chrzan świąteczny.
> Przed chwilą właśnie skończyłam robić ćwikłę z chrzanem i chrzan, a w
> trakcie naszło mnie banalne acz nurtujące pytanie.
> Jakie są sposoby przygotowania chrzanu na stół świąteczny?
> Moja teściowa podaje po prostu taki ze słoiczka nic z nim wcześniej nie
> robiąc.
> Ja chrzanu nie trę, też robię słoiczkowy, ale najpierw gotuję jajka na
> twardo, przepuszczam przez maszynkę, mieszam z chrzanem, doprawiam cukrem,
> solą, pieprzem, czasem daję parę kropel soku z cytryny.
> Gdzieś widziałam przepis ze śmietaną... i jestem ciekawa na ile sposobów
> można przygotować zwykły chrzan :-).
Najlepiej smakuje osobiście wykopany na łące
pod lasem. Może być kupiony w korzeniu na
targu. Ale zawsze osobiście tarty. Przyprawiony
tylko octem spirytusowym 10% i cukrem.
Reszta to pornografia a nie chrzan... :-)
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|