Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: chrzan
Date: Sun, 25 Mar 2012 12:48:09 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 40
Message-ID: <jkmt5g$dmf$1@inews.gazeta.pl>
References: <jklm0r$h9h$1@node2.news.atman.pl> <jklmf5$omu$2@inews.gazeta.pl>
<jkln43$iam$1@node2.news.atman.pl> <s...@k...domain>
<jkmqgr$kal$1@node2.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: 87-207-226-102.dynamic.chello.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1332672496 14031 87.207.226.102 (25 Mar 2012 10:48:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 25 Mar 2012 10:48:16 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5512
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
X-User: ktabaczynski
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:344094
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Chiron" <c...@o...eu> napisał w wiadomości
news:jkmqgr$kal$1@node2.news.atman.pl...
>
>
> Użytkownik "tomjas" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:s...@k...domain...
>
> On Sun, 25 Mar 2012 00:59:01 +0100, Chiron wrote:
>>
>> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:jklmf5$omu$2@inews.gazeta.pl...
>>> Dnia 2012-03-25 00:40, niebożę Chiron wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Witam,
>>>> czy ktoś się może orientuje, jaki chrzan po utarciu jest naprawdę
>>>> ostry,
>>>> bo to, co kupuję od lat- niewiele przypomina chrzan? Skąd taki wziąć?
>>>
>>> wykopać
>>
>> To jest problem- nie mam skąd.
> Jak nie masz skąd? Na większości łąk rośnie chrzan. Ja mieszkam
> w mieście i na trawnikach na osiedlu nawet rośnie.
> ====================================================
=============
>
> Problemem dla mnie jest to, że nawet jak kupuję u rolnika, to jest on
> słaby. Kiedyś był bardzo ostry. I nie wiem, czy najostrzejszy to jest ten
> młody, czy może ten z kopców, czy też to jakiś inny gatunek, obecnie
> trudnodostępny.
Ja kupuję na tyskich targowiskach.
Po utarciu, zalaniu octem i zasypaniu cukrem
jest tak ostry, że nos ukręca...
Można oczywiście kopać chrzan na trawnikach,
ale to wymaga wykopania dziury na głębokość około 1 metra...
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|