Data: 2012-03-25 10:48:09
Temat: Re: chrzan
Od: "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Chiron" <c...@o...eu> napisał w wiadomości
news:jkmqgr$kal$1@node2.news.atman.pl...
>
>
> Użytkownik "tomjas" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:s...@k...domain...
>
> On Sun, 25 Mar 2012 00:59:01 +0100, Chiron wrote:
>>
>> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:jklmf5$omu$2@inews.gazeta.pl...
>>> Dnia 2012-03-25 00:40, niebożę Chiron wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Witam,
>>>> czy ktoś się może orientuje, jaki chrzan po utarciu jest naprawdę
>>>> ostry,
>>>> bo to, co kupuję od lat- niewiele przypomina chrzan? Skąd taki wziąć?
>>>
>>> wykopać
>>
>> To jest problem- nie mam skąd.
> Jak nie masz skąd? Na większości łąk rośnie chrzan. Ja mieszkam
> w mieście i na trawnikach na osiedlu nawet rośnie.
> ====================================================
=============
>
> Problemem dla mnie jest to, że nawet jak kupuję u rolnika, to jest on
> słaby. Kiedyś był bardzo ostry. I nie wiem, czy najostrzejszy to jest ten
> młody, czy może ten z kopców, czy też to jakiś inny gatunek, obecnie
> trudnodostępny.
Ja kupuję na tyskich targowiskach.
Po utarciu, zalaniu octem i zasypaniu cukrem
jest tak ostry, że nos ukręca...
Można oczywiście kopać chrzan na trawnikach,
ale to wymaga wykopania dziury na głębokość około 1 metra...
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|