Data: 2004-10-29 20:45:26
Temat: Re: ciasto dyniowe - małe pytanko
Od: "jaro" <j...@w...pl _NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:clu74o$nf$1@phone.provider.pl...
> Mam przepis na ciasto dyniowe a'la piernik, którego składnikiem mają być
> m.in. 2 szklanki pure z ugotowanej dyni. Czy ktoś orientuje się może,
jakiej
> konsystencji powinno być to pure? W przepisie nie ma takiego dokładnego
> opisu, a mi się dynia gotuje i nie wiem, czy ją jeszcze długo odparowywać.
Może ja to samo ciasto zrobiłam przedwczoraj:) Długo odparowywać, bo ta
dynia właściwie powinna zostać uprazona w piekarniku. Będziesz dodawać
śmietanę tez?
Mnie wyszło pyszne, ale strasznie długo musiało się piec w piekarniku, gdyz
także miałam dynię gotowaną.
Pozdrawiam
Magdalena
|