Data: 2005-12-22 13:36:22
Temat: Re: ciasto na pierogi
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:doe9j3$cvb$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "draculka" <d...@S...autograf.pl> napisał w
> wiadomości news:doe7ak$1e1$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > W tym roku po raz pierwszy bede samodzielnie robic pierogi. Niby wiem
> jakie
> > składniki na ciasto itd. no ale.... podpowiedzcie proszę co zrobić, żeby
> > ciasto nie było za twarde, zbyt kleiste, ogólnie żeby wyszło ok.
>
> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/pierogi.htm
> --
1 szklanka wody i 2 jajka wystarczają Ci na zagniecenie ciasta z kilograma
mąki?
Ja teraz robiłam zapas pierogów z ciasta do którego na 560 g mąki bierze się
250 g wrzątku, 1 jajko i łyżkę oleju i nie było za rzadkie...
No, ale grunt, żeby pierogi smakowały;-)
pozdrawiam świątecznie
Basia
|