Data: 2004-10-18 14:28:52
Temat: Re: ciasto na pierogi a mąka
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Anet wrote:
> Naszła mnie ochota na pierogi . Ciasto robiłam zawsze z mąki tortowej
> (wyłacznie takiej używam w kuchni + ziemniaczana). Ale ostatnio czytając
> grupę ktoś napisał, że ciasto do pierogów robi się z mąki poznańskiej. Może
> ktoś mi rozjaśni i podpowie jaka mąka do czego (wrocławska, poznańska, nie
> mówiąc o krupczatce).
One maja rozne numeracje, nie wiem ktora ma jaki nr, ale zdaje sie ze od
450 (tortowa) w gore. Im wyzszy nr tym mniej oczyszczona maka i takie
np. 2000 to akurat na bardzo czarny chleb sie nadaje ;)
Kot z 450 i 1500 w szafie
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|