Data: 2004-08-21 20:14:59
Temat: Re: co dobrego z ziemniakow z uzyciem patelni?
Od: "waldek" <A...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> najprostrze to ziemniaczki pokroic w plasterki z przyprawami
> przysmazyc i na to zołty serek
> wyjdzie cos jak zapiekanka i mozna dorobic cos jeszcze :))
===
Kochana!!!
Jak trochę porobisz w kuchni, to się nauczysz, że przyprawy są kluczowym
elementem pichcenia. Podsmażyć "z przyprawami" potrafi każdy. Z przyprawami
kamisa, kotaniego, prymata, czy też innymi "świetne" potrawy może
przygotować większość maluczkich. Ale podsmażyć z przyprawami, które wpłyną
na zmysły, pobudzą krążenie, przypomną dzieciństwo - to już jest pewna
sztuka. Nie wystarczy przepis z torebki.
Przyprawy trzeba czuć. Być z nimi na co dzień. Wiedzieć która, w jakiej
ilości i jak zmieni smak, kiedy ją dodać, świeżą czy suszoną, itd, itp, et
cetera...
Oczywiście, najłatwiej wsypać gotową przyprawę. Tylko co to ma do
kucharzenia?
złośliwy :-) waldek
===
|