Data: 2006-03-20 16:28:35
Temat: Re: co macie na obiad dzis?
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article 11322103.0JDMUUfoE1@pciuuum, ullaaa at a...@...sygnatur.ce wrote
on 20/03/2006 14:52:
>> A u nas na niedzielny obiad była szpinakowo-pomidorowa lazania z
>> pieczonym czosnkiem :-)
> Kurcze, muszę spróbować jakiegoś przepisu z tym szpinakiem. Tak lurkuję
> grupę i co chwilkę ktoś rzuca coś szpinakowego, a ja od pojedynczego i
> przykrego wspomnienia z dzieciństwa, innych doświadczeń ze szpinakiem
> nie mam. Robicie to wszystko z mrożonego szpinaku, tak? Takiego z
> gotowych mrożonek?
Oj tak, dla mnie odkrycie szpinaku na nowo w wieku dwudziestu paru lat było
jak początek nowego życia. Mnóstwo bajecznych doznań smakowych :-)
W zimie raczej mrożony szpinak, lepiej taki w liściach, nie siekany, bo do
siekanego wciskaja łodygi etc. W lecie - najlepiej świeży.
Jak chcesz jakieś fajne, sprawdzone przeze mnie przepisy szpinakowe to
krzycz :-)
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|