Data: 2002-12-13 10:44:19
Temat: Re: co skopałem w bigosie
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
lisio wrote:
(...)
> No ale do rzeczy dzisiaj przy przeżarciu sie kapuchy niestety trochę
> zjeżdża tym winem i ma lekko kwaskawy smak - nie wiem czy od kapusty
> kiszonej (nie było pełne 50/50 kapusty kiszonej z białą)
> .....no i jakieś sugestie z Waszej strony jakby tu poprawić smak???
Jeżeli bidżis kwaśny, znaczy że zbyt kwaśną kapuchę dałeś. Trzeba było
ją spróbować jeszcze przed gotowaniem i w razie czego wypłukać (tak,
tak!) ten kwasior przegotowaną wodą.
Teraz natomiast radziłbym dodać śliwek bez pestek (ktoś tu
radził rodzynki, ale _rodzynki_ w _bigosie_? pierwsze słyszę...). Możesz
też dosypać trochę cukru, tak ze 2-3 łyżeczki, w zależności od ilości
tego bigosu, oczywiście.
Z poważaniem
PZ
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
|