Data: 2005-08-11 08:14:01
Temat: Re: co z Czech
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciek 'Babcia' Dobosz" <b...@j...org.pl> napisał w
wiadomości news:92vlf1t6vo6s57094hq1jqam5ess6mbmql@4ax.com...
> On Wed, 10 Aug 2005 22:50:53 +0200, "Marek W."
> <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote:
>
>
> >Rum sie robi z melasy pozostałej po produkcji cukru trcinowego...a po
> >produkcji
> >cukru z buraków melasa pozostaje takoz.. wiec nic nie stoi na
> >przeszkodzie...
>
> Zacier robi się i ze zboża i ziemniaków. Wyprodukuj więc alkohol z
> ziemniaków i nazwij go Żytnią czy Pszeniczną. Albo dodaj do alkoholu
> zielonego bambusa i nazwij to żubrówką. Wszak i żubrówka i bambus to
> trawy ;-) Ten sam poziom abstrakcji. Albo weź Sowietskoje Igristoje i
> nazwij je szampanem.
>
> To że Czesi starają się udowodnić że ich naimiastka to prawdziwy rum
> jakoś mnie nie przekonuje. Nie te surowce wyjściowe.
>
Tyle że zawsze pisali ze to TUZEMSKI rum czyli miejscowy...znaczy
połaczenie alkoholu z esencja waniliowa i barwnikiem ....
M.
|