Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z ostrężyn? Re: co z ostre?yn?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co z ostre?yn?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
ws.nask.pl!news.nask.org.pl!newshub.sdsu.edu!Xl.tags.giganews.com!border1.nntp.
dca.giganews.com!nntp.giganews.com!local02.nntp.dca.giganews.com!nntp.posted.to
wnsendcommunicationinc!news.posted.townsendcommunicationinc.POSTED!not-for-mail
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 Sep 2008 10:24:41 -0500
Date: Mon, 15 Sep 2008 08:24:39 -0700
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z ostre?yn?
References: <5...@n...onet.pl>
In-Reply-To: <5...@n...onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <o...@p...townsendcommunicationinc>
Lines: 23
X-Usenet-Provider: http://www.giganews.com
NNTP-Posting-Host: 65.117.227.174
X-Trace: sv3-r0QXn9RoouTaFGVGZNb6TtJJVxnfvwolpkRsMvGASp4U9ZNMybkFp53q5GXaUguhM6kAvGxm
NYH30cg!ximgi77ZsDOgWbfpQZEYFWeRqeeK+7CEL4bl+gBWtxAzp4vvRuxnKLVj4ZFwy0e1BoFy
0TGsCmym!ZrVAmEd4whABsm7S9p+adBef8h3AxWoXz5vvcj+P7obRBhHPbGn5k7hxeQ==
X-Abuse-and-DMCA-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Abuse-and-DMCA-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Postfilter: 1.3.39
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:315368
Ukryj nagłówki

Aggie wrote:

> Witam
>
> Mam sporo ostrezyn w ogrodzie. MAcie jakis spradzony przepis na jakies
> przetwory? Nie mam pomyslu co z nich zrobic, oprócz tego, zeby je zjesc ;)
>
> Pozdrawiam
> Aggie
>

U nas tez sie sezon wlasnie zaczal. Ja z jezyn robie sos do wafli i deserow:

Dowolna ilosc jezyn przebrac, umiescic w garnku o ciezkim dnie, dolac
kilka lyzek wody i doprowadzic do wrzenia. Zagotowac ostro przez 2-3
minuty az jezyny popekaja. Przelac przez sito i przetrzec miazsz,
odrzucajac pestki. Przelac sok z miazszem z powrotem do garnka, dodac
cukru wedle smaku, zagotowac znow do zawrzenia i przelac do butelek lub
sloikow, ktore nalezy od razu zamknac lub zakrecic.

Rowniez zamrazam duza ilosc jezyn, ktore potem uzywam do ciast w zimie.

MB

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.09 szomiz
15.09 Ikselka
16.09 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6