Data: 2009-07-17 20:14:52
Temat: Re: co z wędzonej piersi kurczaka?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
news:h3qjaa$ise$2@news.onet.pl...
> medea pisze:
> > jadrys pisze:
> >
> >> A dlaczego "al dente"? Możesz wyjaśnić laikowi kucharskiemu co
> >> takiego dobrego jest w niedogotowanym makaronie?
> >
> > Na pewno warto ugotować al dente, kiedy potem poddaje się jeszcze ten
> > makaron choćby chwilowej obróbce, np. wrzuca się go do gorącego sosu z
> > gorgonzoli na patelnię. Jeśli wrzucisz do końca ugotowany, to zrobi
> > się papkowaty.
> >
> > Ewa
> >
>
> Akurat w tym przypadku takie ugotowanie jest uzasadnione.
W/g mojego przepisu nie rozklei się.
|