Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co zamiast jajka do panierki ?? Re: co zamiast jajka do panierki ??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co zamiast jajka do panierki ??

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
s.nask.pl!news.nask.org.pl!news.germany.com!postnews.google.com!i29g2000prf.goo
glegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co zamiast jajka do panierki ??
Date: Sun, 6 Jan 2008 08:41:05 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 30
Message-ID: <0...@i...googlegroups.com>
References: <flqj9a$ft7$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.6.211.1
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1199637665 14978 127.0.0.1 (6 Jan 2008 16:41:05 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Sun, 6 Jan 2008 16:41:05 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: i29g2000prf.googlegroups.com; posting-host=83.6.211.1;
posting-account=XNek0wkAAACfiHk-7MfHtkAXdmFtd0XV
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.8.1.8pre)
Gecko/20071015 Firefox/2.0.0.7 Navigator/9.0,gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:308371
Ukryj nagłówki

On 6 Sty, 13:58, "volumax75" <v...@p...onet.pl> wrote:
> tak wyszło że w domu dużo karkówki do smażenia, a jajek brak :( czym
> zastapić jajko?? dodam że karkówka będzie smażona w bułce tartej. pozdr.

A musi być panierka?
Można zrobić inaczej - obsmażyć na rumiano płaty mięsa (niekoniecznie
zbite) z obu stron i podlewając od czasu do czasu wodą udusić prawie
do gotowosci - wyparowywując wodę - wtedy, gdy pozostanie sam tłuszcz
- oprószyć mąką i lekko ja zasmażyć. Rozprowadzić odrobiną wody.
Następnie dodać śmietanę. Zamiast wody można dodać wodę z odrobiną
soku z cytryny lub octu, wódki, wino, piwo. Przyprawy w/g uznania.
Podawać ze sosem, surówkami, do klusek, makaronu, ziemniaków,
topinambura, fasoli, chleba.

Można też wrzucić na siatkę do piekarnika i polewać śmietaną - na
termoobiegu lub opiekaczu, ewentualnie w zwykłym piekarniku - podłożyć
blachę i pilnować, aby sos kapiący z mięsa nie przypalił się - można
go wykorzystać jak wyżej, lub przełożyć do słoiczka po zakończeniu
pieczenia do wykorzystania na kolejny posiłek.

Pokroić na kawałki i zrobić jak szaszłyki.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?